Puppycursus IJsselstein- De beste start met je puppy

Je kunt iedere week starten!

+ extra socialisatieprogramma

Krijg je binnenkort een puppy of heb je een puppy van maximaal 4 maanden oud en wil jij:

Een puppy die snel zindelijk is?
Antwoord op al je puppy-vragen?
Veel plezier beleven aan de lessen?
Duidelijke uitleg en begrijpelijke stap voor stap oefeningen?
Weten hoe je je puppy leert dat hij niet overal in mag bijten?
Veel aandacht en persoonlijke begeleiding voor jou en jouw puppy?
Leren wat je puppy nodig heeft om op te groeien tot een sociale hond?
Direct starten, geen wachtlijst!

puppycursus ijsselsteinJe wilt natuurlijk dat je puppy een zo goed mogelijke start maakt. Hoe geef je je puppy wat hij nodig heeft zodat dat schattige bolletje wol uit kan groeien tot een sociale en betrouwbare kameraad?

Met een goede opvoeding van je puppy leg je het fundament voor een gehoorzame en sociale hond. De ervaringen die je pup in zijn puppytijd opdoet bepalen voor het overgrote deel de ontwikkeling van je pup en zijn gedrag als hij volwassen is. Jouw begeleiding daarin als zijn baas is van essentieel belang! Bijna alle gedragsproblemen kun je voorkomen door op tijd met je pup aan de slag te gaan, hem te leren begrijpen en door te leren wat hij van jou als baas nodig heeft.

Je pup opvoeden tot een evenwichtige hond die overal welkom is en waar je veel plezier mee hebt, betekent veel meer dan hem nuttige oefeningen aanleren. Natuurlijk leren jullie hoe je puppy leert om te zitten, liggen en komen als hij geroepen wordt. Maar je puppy moet veel meer leren. (Wat heb je aan een hond die heel netjes kan gaan zitten op commando maar steeds de bank vernielt als hij even alleen moet blijven.) Je leert bijvoorbeeld ook hoe je je puppy op een goede manier kennis kan laten maken met de nieuwe wereld waarin hij terecht is gekomen. Zo zal hij opgroeien tot een evenwichtige hond. En je puppy moet bijvoorbeeld ook leren om niet tegen bezoek op te springen en rustig aan de lijn te kunnen lopen. En zo zijn er meer belangrijke 'levensvaardigheden' die we samen in de puppycursus behandelen. Kleine groepen, persoonlijke aandacht en de relatie tussen jou en je hond staan hierin centraal.

Moet ik wachten met de puppycursus tot nadat mijn pup de laatste inenting heeft gehad?

Nee, dat hoeft niet. Ik adviseer je om zo snel mogelijk met de puppycursus te starten als je de puppy in huis hebt. De periode tot 12 weken is de meest kritische periode in het leven van je puppy. De pup moet in deze periode kennismaken met alles wat hij later normaal moet gaan vinden. Als hij dat niet doet, kan hij angstig of agressief gedrag ontwikkelen. Ze leren in deze fase ook het snelste. Maak dus optimaal gebruik van deze periode. Tijdens de puppycursus leer je wat je wel en niet moet doen.

 

In de puppycursus 'De beste start met je puppy' krijg je precies wat je nodig hebt en leer je hoe je jouw puppy opvoedt tot een sociale en gehoorzame hond.

Er is geen wachttijd, je kunt iedere week starten met je puppy!

 

Voor wie is de training bedoeld?

Voor alle (toekomstige) puppy-eigenaren die de opvoeding van hun puppy serieus nemen en willen leren hoe ze het beste baasje kunnen zijn voor hun puppy en hem zo de beste start geven.

 

Wat leren jullie?

Stoppen met bijten, hoe wordt je puppy snel zindelijk?, hoe zit dat nu met die socialisatie?
Basisoefeningen en veel aandacht aan het toepassen hiervan in de praktijk.
Leuk spelen met je puppy om jullie band sterker te maken.
Kennismaken met vreemde voorwerpen en ondergronden.
Aandacht hebben voor elkaar in elke omgeving.
Een goede relatie opbouwen met je puppy.
Leren rustig te zijn in allerlei situaties.
Wennen aan verzorgingshandelingen.
Goed spelen met andere pups.
en meer...

 

De puppycursus bestaat uit:

  • 1 privéles aan huis. In de privéles is er alle aandacht voor jullie vragen en leer ik je een aantal basisoefeningen aan. Doordat ik iedereen persoonlijk en 1 op 1 ontmoet, leer ik jou en je pup veel beter kennen en kan ik jullie nóg beter begeleiden. De privélessen worden thuis gegeven, zodat ik nog beter advies kan geven, optimaal afgestemd op jullie thuissituatie. Op een dag en tijdstip in overleg.
  • 6 groepslessen op de hondenschool (binnen of op een eigen omheind trainingsveld). De lessen zijn in een kleine groep van maximaal 4 pups zodat er genoeg aandacht voor iedereen is. Iedere les wordt er een ander thema behandeld.
    Er is een groep op maandagavond van 19:00u - 20:00u en van 20:15u - 21:15u

De prijs van de puppycursus is €167,- inclusief cursusmap en een heleboel achtergrondinformatie.

PS. Neem je contact op voordat je de pup gaat ophalen? Dan krijg je ook de eerste informatie al voordat je de pup gaat ophalen! Zo ben je optimaal voorbereid als de pup in huis komt. Een betere start kan niet :-).

De training is voor alle puppy's van 7 weken tot 4 maanden oud.

Je kunt direct starten! Iedere week instroom mogelijk.

Vraag over de puppycursus of wil je je aanmelden? Bel 06 - 209 53 847 of geef je op via het contactformulier.

 

+ Extra puppy socialisatieprogramma

Als aanvulling op de puppycursus kun je deelnemen aan de puppy socialisatie lessen. Leuk, gezellig en een zeer nuttige aanvulling op de persoonlijke begeleiding. Lees hier verder >>>

 

Waarom zijn lessen in kleine groepen zo belangrijk?

In kleine groepen (3-6 honden, afhankelijk van de training of workshop) kan ik heel veel aandacht geven aan de training van elke hond en de vragen van ieder baasje, iets wat ik niet kan garanderen bij grotere groepen. Kwaliteit en resultaat staan hoog in mijn vaandel. Daarom verzorg ik, naast privé-lessen, alleen trainingen met kleinere groepen.

 

Dit is wat het baasje van Spike over de cursus zegt:

"We vonden de aanpak van de praktijklessen heel erg goed, de lessen zijn erg goed voorbereid en dat merk je direct in de structuur. De mails na afloop met informatie zijn erg duidelijk en hebben wij als zeer nuttig ervaren om alles nog eens rustig na te lezen.

Wij vinden de Puppycursus buitengewoon aan te raden voor iedereen die een sterke band met zijn pup wil opbouwen en op een positieve manier controle wil krijgen en houden op het gedrag van de hond. Zowel hond Spike als baas Daan hebben heel veel geleerd van de cursus. Sandra bedankt,  Daan Driebeek."

 

En na de puppycursus?

Nadat je dit fundament hebt gelegd, is het goed om met je hond bezig te blijven. Hoe meer je met hem oefent, hoe beter jullie op elkaar raken ingespeeld. Je kunt na de puppycursus vele kanten op. Net wat je wil en wat je samen leuk vindt om te doen. Je kunt bijvoorbeeld verder oefenen aan de algemene controle in dagelijkse situaties tijdens de praktijklessen in een groep. Maar je kunt ook gaan speuren, balans & behendigheid gaan doen of starten met obedience challenge. We bespreken de mogelijkheden van en mijn advies over een vervolgtraining tijdens de lessen.

 

 

Waarom mijn werkwijze van grote waarde is voor jou en je puppy.

Wist je dat de kwaliteit en inhoud van de verschillende puppycursussen en hondentrainingen die overal worden aangeboden nogal van elkaar verschillen?

In mijn trainingen garandeer ik hoge kwaliteit en ik streef veel persoonlijke aandacht na. Daarom werk ik alleen met kleine groepen of privé-lessen.

Je komt tenslotte trainen omdat je wilt dat jij en je hond veel leren, dat jullie dit goed leren en dat alles plaats vindt in een tempo dat bij jullie past.

Bij mij hoef je je geen zorgen te maken dat je in een grote groep terecht komt, waardoor de aandacht voor jou en je hond verwatert of waardoor je een groot deel van de tijd alleen maar staat te wachten.

Door de kleine groepen is er bij mij altijd ruimte en aandacht voor jouw specifieke vragen met betrekking tot je hond en zijn gedrag.

Het effect en resultaat dat klanten uit mijn trainingen halen is daardoor altijd bovengemiddeld groot en langdurig.