Wil je het e-book "de 7 meest gemaakte fouten in hondentraining en tips hoe jij ze kunt voorkomen" gratis ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en klik op 'Ja, stuur naar mij op!'

Je ontvangt dan ook gratis nieuwe artikelen, nuttige trainingstips, uitdagende spelideeën, leuke wandeltips en unieke aanbiedingen.
 
Voornaam:
E-mail:


"Superleuk deze nieuwsbiref, ik kijk uit naar de volgende :))."

"Ik heb het E-book zelfs uitgeprint. Vind het heel erg leuk. Ik heb al veertig jaar honden en ook met alle honden getraind. En ik leer nog dagelijks want telkens komen er weer nieuwe dingen bij."

"Bedankt voor het e-book.  Leuk om zo tips op een rijtje te hebben staan. Wanneer komt jouw complete boek uit? Ik stuur de tips door naar een aantal van mijn hondenvrienden."

Al meer dan 750 lezers! Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

De Connectie Methode

Om tijdens de opvoeding en training een goede relatie met je hond op te bouwen, werk ik volgens de Connectie Methode; een methode met een beloningsgerichte aanpak. Belangrijke punten hierbij zijn aandacht hebben voor elkaar en zelfcontrole.

 

Zelfcontrole van de eigenaar
Een goede leider communiceert met een rustige, duidelijke en consequente houding. Rust en duidelijkheid zorgen voor zekerheid, terwijl opwinding en boosheid door de hond gezien worden als onzekerheid. Een consequente houding betekent voorspelbaar zijn.

Zelfcontrole van de hond
De hond leert om te wachten, bijvoorbeeld met eten, naar buiten gaan en met andere honden spelen. Hij mag niet zomaar op afleidende prikkels reageren en moet leren zijn opwindingsniveau in evenwicht te houden.

Controle over elkaar
Mens en hond leren op elkaar te kunnen vertrouwen. Een vriendschapsrelatie tussen mens en hond wordt gevormd op basis van communicatie en wederzijds respect.

 

De connectiemethode is de achterliggende gedachte van de trainingen en manier van omgaan met je hond. De nadruk in mijn trainingen ligt erg op het contact tussen hond en baas. Ook het gebruik van dagelijkse interacties en beloningen (behalve voer zijn er vele beloningen die de hond de hele dag ervaart) om van je hond een prettige huisgenoot en metgezel te maken vind ik belangrijk. Ik besteed veel aandacht aan het waarom van oefeningen en leren lezen van de individuele hond. Waarom doet hij iets? Of waarom doet hij iets niet?

Opvoeding, controle en leiderschap vormen de relatie tussen hond en mens, een vriendschapsrelatie op basis van communicatie, wederzijds respect en vertrouwen.

 

Reacties van klanten:

> lees verder

Nieuws:

Tijdens de zomervakantie gaan de lessen gewoon door!

3 juli 2015:
Nieuw artikel: Endelijk zomer in Nederland, maar pas op voor je hond! >>>

Iedere zaterdag om 9:00u:
Puppysocialisatie les IJsselstein. Meer info >>>

10 juli 2015:
Workshop 'Do you speak dog?' IJsselstein. Wil jij je hond beter leren begrijpen? Meer info >>>

18 juli 2015:
Workshop Apporteren Rotterdam. Van speelgoed tot hamburgers. Verschillende voorwerpen leren zoeken, oppakken en terugbrengen. Meer info >>>

Workshop Hersenwerk voor onderweg Rotterdam. Leer om je wandelingen leuker, uitdagender en spannender te maken. Meer info >>>

Wandelworkshop Rotterdam. Doe mee en ontvang advies op maat om ontspannen te kunnen wandelen met je hond, zowel aangelijnd als los! Meer info >>>

19 juli 2015:
Kennismakingsdag specials IJsselstein. Deelname is gratis. Meer info >>>