Hondentraining op maat

Voor alle honden vanaf 5 maanden die een extra aandachtspuntje hebben.

Hondenschool IJsselstein, regio Utrecht

 

Geen wachttijden, je kunt direct starten!

Voor alle honden vanaf 5 maanden en ouder.

Is je hond niet echt een puppy meer? Ging de opvoeding van je jonge hond je tot nu toe zelf wel goed af, maar loop je nu toch tegen wat dingen aan waar je graag wat begeleiding bij wil?

Ben je er in de puppytijd niet toe gekomen om een cursus met je hond te volgen? Misschien heb je nu, in de leeftijd rond 8 maanden, een aantal vragen over het gedrag van je hond.

Heb je een hond geadopteerd, uit het asiel of uit het buitenland? Of een herplaatser die een extra aandachtspuntje heeft?

Heb je een of meer kleinere probleempjes met je hond en wil je die wel graag goed oplossen? Heb je daar toch wat hulp bij nodig maar vind je gedragstherapie een stapje te ver?

De hondentraining op maat is anders dan andere basis of instroom trainingen. Honden vanaf 5 maanden hebben allemaal hun eigen aandachtspunten zodat een standaardcursus waarin je oefent met zit, af, blijf, kom hier enzovoorts soms niet helemaal aansluit bij waar écht behoefte aan is.

Vanaf deze leeftijd heeft je hond natuurlijk ook al dingen geleerd. Met sommige dingen ben je blij en die zijn goed, je hond kan misschien al goed zitten en blijven bijvoorbeeld. Aan deze dingen hoeven we dan ook niet uitgebreid aandacht te besteden. Met andere dingen ben je misschien minder blij of zoek je naar een manier om het te verbeteren, bij te sturen. Je hond komt niet altijd als hij geroepen wordt, hij trekt heel erg aan de lijn of hij is in huis vooral erg druk en heeft geen rust. Daarom heb ik deze hondentraining op maat samengesteld.

De training bestaat uit:

  • 1 individuele les aan huis
  • 1 individuele les op de hondenschool
  • 4 groepslessen naar keuze

We starten met de individuele les bij jullie thuis. Mogelijk loop je in en om het huis tegen problemen aan waar je advies bij wil. Je hond springt op tegen bezoek bijvoorbeeld of blaft steeds als hij iets hoort. Maar ook als er thuis geen (grote) problemen zijn is dit toch de plek waar je het meeste van de tijd samen met de hond doorbrengt. Daarom vind ik het belangrijk om de hond ook in deze omgeving een keer gezien te hebben. Bovendien kan ik hier nog beter advies geven, optimaal afgestemd op jullie thuissituatie. Ook voor eventuele toekomstige vragen is het waardevol als ik jullie thuissituatie heb gezien. We bespreken samen waaraan jullie graag zouden willen werken en gaan direct aan de slag.

Na deze thuisles bespreken we hoe we de rest van de training inplannen. Dit doen we rekening houdend met wat voor jullie het meest efficiënt is. Soms maken we eerst een afspraak voor de 2e individuele les, soms starten we alvast met de groepslessen.

De groepslessen zijn lessen naar keuze. Wil je verder oefenen met je hond over hoe hij zich moet gedragen en dagelijkse situaties en meer controle over hem in de praktijk? Dan zijn lessen in de vervolggroep een goede keuze. Ben je wel tevreden over de hond zijn gehoorzaamheid maar wil je werken aan jullie band samen of gewoon iets leuks met hem doen? Dan kun je kiezen voor een van de speciale trainingen. Balans & Behandigheid, speuren, indrukmakers, rally obedience, er is voor ieder wat wils.

(En mocht blijken dat, in plaats van de groepslessen, een extra individuele les beter aansluit bij jullie trainingspunten, dan kan dat ook nog.)

 

Voor wie is de training bedoeld?

Voor alle honden-eigenaren die de opvoeding en training van hun hond serieus nemen, een leuke relatie met hem belangrijk vinden en willen leren hoe ze het beste baasje kunnen zijn voor hun hond.

Heb je bijvoorbeeld een hond uit het asiel of uit het buitenland geadopteerd en heeft hij of zij wat speciale aandachtspunten?

Heb je een hond die ouder is dan 5 maanden en wil je dat hij beter gaat luisteren? Wil je betere controle over je hond in dagelijkse situaties?

Loop je met je hond steeds tegen dezelfde puntjes aan en wil je nu wel eens goede begeleiding om het echt op te lossen?

Heb je al een puppy- of andere cursus gevolgd en wil je nu, om wat voor reden dan ook, ergens anders verder oefenen met je hond?

 

De prijs van de hondentraining op maat is €187,- inclusief cursusmap en een heleboel achtergrondinformatie.

De training is voor alle honden vanaf 5 maanden oud.

Je kunt direct starten! Iedere week instroom mogelijk.

 

Vraag over deze training of je aanmelden? Bel 06 - 209 53 847 of via het contactformulier.

 

 

Waarom mijn werkwijze van grote waarde is voor jou en je hond.

Wist je dat de kwaliteit en inhoud van de verschillende puppycursussen en hondentrainingen die overal worden aangeboden nogal van elkaar verschillen?

In mijn trainingen garandeer ik hoge kwaliteit en ik streef veel persoonlijke aandacht na. Daarom werk ik alleen met kleine groepen en meestal in combinatie met privé-lessen.

Je komt tenslotte trainen omdat je wilt dat jij en je hond veel leren, dat jullie dit goed leren en dat alles plaats vindt in een tempo dat bij jullie past.

Bij mij hoef je je geen zorgen te maken dat je in een grote groep terecht komt, waardoor de aandacht voor jou en je hond verwatert of waardoor je een groot deel van de tijd alleen maar staat te wachten.

Door de kleine groepen is er bij mij altijd ruimte en aandacht voor jouw specifieke vragen met betrekking tot je hond en zijn gedrag.

Het effect en resultaat dat klanten uit mijn trainingen halen is daardoor altijd bovengemiddeld groot en langdurig.